Hos DriveClever beholder du altid din fabriksgaranti
Hos DriveClever kan du få repareret og serviceret din bil inden for garantiperioden og samtidig bevare nyvognsgarantien på bilen.
Har du også fået et chok over larm og ukendte lyde, når du skulle bremse din bil? Det er ubehageligt, og noget som du skal tage alvorligt. Vi giver dig fem forklaringer på, hvorfor dine bremser larmer og laver unødvendige lyde.
Dine bremser kan larme af mange årsager
Din bils bremser bliver brugt hele tiden. De udsættes således for ekstra meget pres - især hvis trafikken eller vejret er mod dig. Det er således naturligt, at dine bremseklodser eller -skiver vil begynde at lyde mærkelige, når de har været brugt intensivt i mange år. Nogle producenter sætter en lydindikator ind i belægningen på bremseklodserne eller også sidder der en lampe i dit instrumentbræt. Når bremseskiverne næsten er slidt helt ned, begynder der at komme en skrabende lyd fra indikatoren, eller en advarselslampe lyser op på dit instrumentbræt - det er en advarsel om, at du skal have skiftet dine bremseklodser og -skiver. Dette giver dig god tid til at få udskiftet dem, inden der opstår en stor ulykke
Dårligt vejr kan også spille ind her. Sne, slud eller regn kræver alle nogle gode og stabile bremser, som kan beskytte dig og din bil. Salt på vejen kan sætte sig i bremsen, mens sten og anden grus samt jord kan sætte sig i bremseskiven og skabe en høj og unødvendig larm fra bremsen.
Har du en bil med skivebremser, som oftest står udenfor, skal du også være opmærksom på, at fugt kan sætte sig på bremserne. Længerevarende fugt på skivebremserne kan føre til rust.
I alle disse tilfælde er det vigtigt at vurdere, hvor ofte larmen og lydene forekommer, og hvorhenne de kommer fra. Herunder har vi givet en liste med mulige scenarier for, hvorfor dine bremser larmer.
Grunde til at dine bremser laver ukendte lyde
Fjern selv en sten eller andet fra bremserne
Du kan selv fjerne en sten eller et andet fremmedlegeme fra dine bremseskiver og bremseskjold. I de fleste tilfælde vil det gå væk af sig selv. Sker det ikke, kan du med fordel køre din bil frem og bakke tilbage. Imens, du gør det dette, skal du lytte efter, om lyden er væk. Hvis den stadig laver en larm, skal du have fat i noget langt og tyndt, som du kan få ind imellem din bremseskive og -skjold. Du må bakse lidt, hvis den sidder godt fast, ellers skal du skal bruge et længere eller tyndere værktøj til det. Vi vil anbefale en skruetrækker.
Få din bil på værksted, hvis dine bremser er slidte
Kan du ikke finde nogle sten eller fremmedlegeme, som sidder fast i dine bremser, så skal du have din bil på værksted, så bremserne kan blive tjekket efter. Med DriveClever kan du få tegnet en Service- og Reparationsaftale, så du altid har mulighed for at få dine bremser til syn og være sikker på at få udført et godt stykke kvalitetsarbejde hos et fast lokalt værksted.
Hos DriveClever kan du få repareret og serviceret din bil inden for garantiperioden og samtidig bevare nyvognsgarantien på bilen.
Hvad hedder de forskellige advarselslamper i din bils instrumentbræt? Og hvad står symbolerne for? Vi skal se nærmere på farverne på de forskellige advarselslamper, der kan lyse op i din bil, og hvad du skal gøre, hvis det sker. Vidste du i øvrigt, at I nogle biler kan der være over 30 forskellige lamper? Det skal vi kigge nærmere på.
Blinker dit blinklys hurtigt? Og vil du gerne vide, hvad du skal gøre ved problemet? Det har noget at gøre med det system, som styrer dine pærer og lys i bilen. Vi ser nærmere på det her.